Principală 67A 727481 Tibeni | dulcecofeturiartizanale@yahoo.com
Copilăria este dulcea etapă a vieții omului.
Povestea noastră
Dulciurile care ne bucurau sufletele și privirea, atunci și acum
Pentru că nu dorim să ne abandonăm în brațele uitării de sine, ne-am gândit să ne reîmprospătăm memoria cu dulciurile care ne bucurau sufletele și privirea odinioară, când oamenilor le era drag să trăiască în armonie deplină unii cu alții.
Cu câtă nerăbdare număram zilele până la hramul satului când bunica și mama, suflecate până la coate, frământau frenetic aluat dulce pentru rotofeii cozonaci care nu își mai încăpeau în piele de mândrie, aruncându-se din tăvi. Apoi, cu „Doamne ajută!”, întindeau foi fine cu miere pe care le împungeau cu furculița ca să le ogoaie dorința de a se umfla mai mult decât le era plapuma. Era musai să împacheteze câteva plăcinte cu brânză amestecată cu ouă galbene ca păpădia, care se rumeneau precum fețele arse de soare ale țăranilor în vremea secerișului.
De câte ori nu bătătoream ograda în așteptarea musafirilor care soseau numaidecât cu căruța, fluierând puternic când se apropiau de poarta noastră. Ce emoții trăiam când răsturnam tortul cu mere scobite și umplute cu dulceață, ca nu cumva să-i știrbim frumusețea înnobilată cu frișcă albă ca spuma mării.
Prăjituri măiestrite după rețete străvechi
Dar nimic nu se compară cu delicioasele prăjituri măiestrite după rețete străvechi împrumutate de la bucătărese iscusite, tocmite din timp la nunți și cumătrii.
Ele se pretau la Crăciun și Anul Nou când flăcăii împânzeau curtea, așteptând să fie omeniți cum se cuvenea, după datina locului, cu nuci, cornulețe, ciupercuțe, savarine, foi umplute cu creme cât mai interesante care dădeau bine atunci când erau tăiate oblic sau piersici îmbujorate rostogolite în voie prin cristale de zahăr și încheiate cu codițe de magheran.
Pasca din noaptea de Înviere
Pasca era mândria oricărei gospodine, căci cosițele împletite cu migală se îmbrățișau cuminte asemeni tinerilor care se prindeau în hora satului, înveșnicind timpul cu dansul lor măreț. Apoi se lipea crucea și se cocea cucernic în focul potolit de asprimea Joii celei Mari.
Născut din pasiune
Dulce - cofeturi artizanale
Silvia
este mamă și învățătoare, și a știut mai bine ca oricine că tot ce e valoros trebuie transmis mai departe, că talentul trebuie cultivat și că tradiția trebuie păstrată cu sfințenie. Fire dinamică, optimistă și flexibilă, a grupat în jurul ei o echipă pe măsură, pentru care grija față de gusturile și preferințele clienților este o preocupare permanentă. Fiecare om din echipă își pune în joc priceperea și devotamentul ca totul să fie perfect.
Adriana
este cea care vă va acorda timpul ei pentru a descoperi ce este cel mai potrivit pentru Dumneavoastră, care sunt gusturile care vă definesc și ce ingrediente doriți să se regăsească în produsele pe care le veți savura. Pe ea o veți întâlni peste tot: în birou, în laborator, în cofetărie sau pe la evenimente unde vă va fermeca prin felul delicat de a orna, personaliza și dichisi dulciurile care vor da tonul bucuriei în familia Dumneavoastră.